Somaattinen äänimatka & Dandao sisäinen alkemia esittely

06.12.2016

Shenmen tarjoaa kaksi mahdollisuutta sisäiseen tutkimusmatkaan lauantaina 17. joulukuuta klo 14-18:30:


KLO 14-16 Dandao taolainen sisäisen alkemian esittely ja ohjattu harjoitus (Jori Vihonen)
- HINTA: vapaavalintainen lahjoitus
- Ilmoittautumiset ja kyselyt: jori.vihonen(at)shenmen.fi

--- 30 minuutin tauko, keskustelua ja teetä ---

KLO 16:30-18:30 Somaattinen äänimatka ja kehollisen kuuntelun perusteet (Markus Pesonen & Catarina Brazão)
- HINTA: 30€ ja opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 20€
- Rekisteröitymiset ja kyselyt: mail@markuspesonen.com 

Molempiin taphtumiin mukaan joogamatto, viltti ja tyyny tms.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Somaattiset äänimatkat koostuvat luonnon äänistä ja tunnelmallisesta musiikista jotka toistetaan erikoisäänentoistolla luoden kolmiulotteisen äänimaiseman. Tämä luonnollista akustiikkaa hyödyntävä teknologia tukee kuulon yheyttä ja siten sisäistä tasapainoa.

Jokainen matka on ainutlaatuinen ja luotu hetkessä palvelemaan kutakin tilannetta. Markus Pesonen käytti vuosia äänittäen luonnon ääniä ja erilaisia soittimia säveltäen materiaalia joka on nyt äänimatkojen perusta. Kokemusta tukee silmiä peittävä maski joka mahdollistaa pilkkopimeän vaikka silmät olisivat auki. Kun kulttuurissamme usein yli-stimuloitu näköaisti saa tauon, avaa se syvemmän kuuntelu- ja keskittymismahdollisuuden.

Musiikki ja ääni herättävät tunteita ja intuition jotka voimme kokea fyysisesti. Tämä kehollinen kokemus mahdollistaa somaattisen tietoisuuden kehittämisen. Catarina Brazãon avustuksella somaattiset äänimatkat on kehitetty oppimaan kehon kautta tarkkailemalla ja tutkimalla itsemme suhdetta ääneen. Kutsumme on sisäiseen tutkimusmatkaan, jossa kokija voi käyttää tilanteen haluamallaan tavalla esimerkiksi rentoutuen, meditoiden, mietiskellen tai yksinkertaisesti nauttien.

Markus Pesonen on säveltäjä, kitaristi ja multimedia-taiteilija, joka tutkii äänen ja kuvan vaikutusta ihmisiin ja ympäristöön. "Työni on luonnon ja todellisuuden luonteen innoittama." Markus säveltää ja luo useissa yhtyeissä kitara ja live elektroniikka soolosta 11-henkiseen Markus Pesonen Hendectettiin, työskennellen myös tanssin, teatterin, performanssin ja elokuvan parissa.

Catarina Brazãon tausta sosiaalityössä on mielenterveyden, sosiaali ja sukupuoli tutkimuksien sekä somaattisen kasvatuksen ja shamanismin aloilla. Hän on työskennellyt vuodesta 2010 alkaen opettaen yksilöitä ja ryhmiä joka puolelta maailmaa omalla praktiikallaan Berliinissä.

Lisä infoa ja lyhyt kuuntelunäyte: www.forthesakeofbeings.com/soundjourney

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Taolainen sisäinen alkemia, dan dao neidan gong on tuhatvuotinen esoteerinen meditaatio- ja qigong (daoyin) perinne Kiinasta. Dandao pyrkii edistämään terveyttä ja pitkäikäisyyttä, korkealla tasolla jopa kehittämään karmisesta jälleensyntymien kiertokulusta vapaan yang shen -henkikehon. 

Pohjoinen lohikäärmeporttikoulu Quanzhen Longmenpai on suurin taolaisen sisäisen alkemian suuntaus. Jindan Nanpai:ssa eli eteläisen koulun kultainen eliksiirihaarassa on voimakas tianmu:ta eli kolmatta silmää kehittävä menetelmä. Mestari Wang Jiuyu on yhdistänyt Longmenpai:n ja Jindan Nanpai:n piilevän potentiaalin ja superkykyjen kehittämismenetelmässään Jiulongshan:issa (yhdeksän lohikäärmeen vuori).

Jori Vihonen on Jindan Nanpai - Longmenpai:n sisäisen gongfu:n, meditaation ja qigongin opettaja, mestari Wang Jiuyu:n oppilas ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti. Hänen kamppailulaji-, terveys-, sekä henkisten taitojen ura sai alkunsa vuonna 1993.
Longmenpai:hin hän tutustui ensimmäisen kerran mestari Wang Liping:in opissa Jinhua:ssa Kiinassa vuonna 2008, sekä yhdistettyyn Jindan Nanpai:hin ja Longmenpai:hin 16. sukupolven mestarin Wang Jiuyu:n opissa Benxi:ssä Kiinassa vuonna 2009.

Esittelyssä dandao taolainen sisäinen alkemia ja tianmu kolmas silmä: 
Ohjattu harjoitus on vuorovaikutteinen erityisvirittämismeditaatio n. 60 min + loppurentoutus selinmakuulla n. 30min. 
Osallistujat vastaanottavat dan, yangshen ja tianmu transmissioita.
Harjoittelun aikana ovat yleisiä visiot väreistä ja kuvioista, ulottuvuusalkemian energioista, danin ja yangshenin kehityksestä ym. Jokaisella on omanlainen virittämisen vastaanottokyky.

Lisätiedot: www.shenmen.fi/23412

18.09.2019SHUTCM rehtori, prof. Xu Jianguang seurueineen vieraili Shenmenissä - President of SHUTCM, Prof. Xu Jianguang and his delegation visited Shenmen
25.05.2018Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen Klinikka Shenmen noudattaa tietosuoja-asetusta
10.04.2018SHENMENIN 10-VUOTISJUHLA- JA SEMINAARIOHJELMA 27.-29.4. ja 19.-20.5.2018
12.03.2018龙门派 Lóngmén pài 南宗 Nánzōng taolainen sisäinen alkemia -seminaari - Taoist Internal Alchemy seminar
14.10.2017Kiinassa 25.10.-5.11.2017. Shenmen avoinna vielä normaalisti 24.10. ja taas 6.11.2017.
22.08.201714th Shanghai International Symposium on Qigong Science and First Shanghai Taiji Health Symposium Shanghaissa 27.-29.10.2017.
25.03.2017Uutiskirje 2/2017: Shenmen yhdeksän vuotta. Kurssi 丹道 和 天目 Dāndào hé Tiānmù - Taolainen sisäinen alkemia ja taivaallinen silmä 6.-7.5.2017.
19.03.2017丹道 和 天目 Dāndào hé Tiānmù - Taolainen sisäinen alkemia ja taivaallinen silmä -kurssi - Taoist Internal Alchemy and Heavenly Eye training course
27.01.2017Uutiskirje: kiinalainen uusivuosi.
26.01.2017Taolainen sisäinen alkemia ja taivaallinen silmä harjoitus ja esittely 28.1.2017

Siirry arkistoon »